onsdag 28 april 2021

Evolution Gaming Q1 2021 Monsterrapporten

Vad kan man säga. Evolution levererar på sin affärsmodell igen. För kvartalet ökade man omsättningen med 105 %. Det innebär en rörelsevinstökning med 148 %! Rörelsemarginalen landade på ca 60 %.

NetEnt förvärvet verkar inte ha ställt till det, tvärt om. Synergierna verkar ha levererats rekordsnabbt.

Alla regioner levererade fin tillväxt framförallt Asien och Nordamerika där det mer än dubblades. Expansion i Asien och öppnandet av nya delstater i USA ligger i sakernas riktning så fortsatt stark tillväxt är av allt att döma att vänta.

Man ska förvärva Big Time Gaming och eftersom man öppnat upp för förvärv så kan man misstänka att det är en strategi som Evolution kommer fortsätta med. Det m.a.o. svårt att  INTE vara positiv till framtidsutsikterna här. En otrolig organisk tillväxt i kombination med väl valda förvärv gör de närmsta åren tämligen ”mind blowing”. Det går inte vara annat än imponerad av ledningen och affärsmodellen.

På min servettkalkyl har jag räknat med 70 % vinsttillväxt. I min värld väldigt imponerande om man lyckas med detta. Evolution har dock bevisat sig gång på gång kunna leverera mycket mer än så tack vare skalfördelar som underskattats. Rullande 6 kvartal ligger vinsttillväxten på ganska exakt 100 %. Det här är ett monster som rullar fram.

Finns det någonting som tyder på sjunkande marginaler? Nej faktiskt inte. Förra kvartalets rörelsemarginal var det första kvartalet som jag uppmärksammade en sjunkande marginal, men det var ett kvartal med engångseffekter. Man tog ju i princip så mycket kostnader man kunde då. Backa enbart 2 år så låg rörelsemarginalen på 38 %.

Jättesvårt att gissa var rörelsemarginalen kommer ligga om 2 år men jag vore inte förvånad om vi ser en EPS på ca 50. Jag har de facto slutat förvånas över Evolution alls. Vilket kan vara ett varningstecken, men bolag som levererar fundamentalt ska man bara vara glad över och vara delägare i så länge som möjligt.

Tankar om Evolution? Vad har du för framtidsscenario?

2 kommentarer:

  1. Hej Sparta,
    Verkligen en magisk Q1:a från EVO. Tycker om dem, och tror på fina framtidsutsikter men vilken satans värdering. Har letat läga att komma in med en liten stek, men den fortsätter ju bara att stega på. Kan vissa träd verkligen växa till himlen?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kursutvecklingen är väl egentligen inte unik. Då och då kommer det story-stocks som drar iväg rejält. Det som EVO har och som inte kommer ofta är en väldigt stark försäljnings- och resultatutveckling som backar upp det. Är man långsiktig får man nog helt enkelt göra ett antagande om hur mycket EVO tjänar framöver och räkna på om man enligt sina egna kalkyler tycker det är ett köp/behåll. Sedan kan ju även ekar falla om vädret slår fel.

      Radera